Roestvrij staal en glas zijn veel gebruikte materialen in de moderne keuken. Reinigen met een zachte, schone doek en wat afwasmiddel is meestal voldoende.
Voor een optimaal resultaat kunt u een microvezeldoek 3M gebruiken.
Bij RVS is het noodzakelijk met de structuur mee te poetsen. Er zijn ook onderhoudsmiddelen die een vuilafstotende laag geven, waardoor het langer schoon blijft. Spiritus laat glas weer glanzen.
Water- en kalkresten kunt u het beste verwijderen met schoonmaakazijn.
Reinig RVS nooit met een schuurmiddel, u verwijdert dan de beschermlaag die voorkomt dat er vlekken en krassen ontstaan die blijvend zijn.
Gebruik daarvoor altijd een goede RVS cream of de RVS set van Wpro.
Ook is het van belang dat aluminium en RVS na het reinigen goed te drogen, omdat er anders een lichte oxydatie kan ontstaan.
Reinig aluminium nooit met soda of agressieve schuurmiddelen, dit geeft namelijk een blijvende beschadiging!